krejci-lenka@prospol-predseda.cz

(29. 8.) Plán oprav 2019 - bude předkládán na shromáždění 24. 9. 2019

Vážení vlastníci,

v sekci "Dokumenty" naleznete návrh Plánu oprav, který SVJ po několik měsíců pečlivě připravovalo, a který bude předložen k diskuzi a schálení na shromáždění 24. 9. 2019. Máte-li k němu jakékoliv pozměňovací návrhy, žádáme o jejich zaslání předem, na shromáždění bude velmi omezený časový prostor k odborné diskuzi.

Jak sami seznáte, náš areál si žádá značné množství zásahů, některé z nich jsou dokonce havarijního charakteru (uvažte stáří naší výstavby přitom pouhých cca 10 let). Nelze přehlédnout, že předchozí statutární orgán (Parkers) prakticky žádné podstatné opravy neprováděl a stav některých částí budovy není dobrý.

V Plánu oprav naleznete navrhovaný seznam oprav či modernizací, dále orientační dobu, kdy budou realizovány a také orientační odhad nákladů.

Upozorňuji, že finanční nákladnost oprav či modernizací jsou pouze nezávazným (byť kvalifikovaným) odhadem, na každou opravu či modernizaci bude (tam, kde je to vhodné) uspořádáno výběrové řízení, ve které bude vybrán zhotovitel oprav za cenu, která bude pro SVJ nejvýhodnější.

U něterých oprav či modernizací si můžete povšimnout zmínky o projektové přípravě. Tu provede tam, kde se to jeví potřebné. Rádi bychom totiž zachovali výjimečný vzhled našeho bytového areálu, který již několik let strádá, rádi bychom jej opět pozvedli na úrověň nadstandardního bydlení v Dobříši !

Mgr. David Petr

předseda SVJ